Frambozentiramisu met pistachenoten

Wie houdt er niet van Italiaanse tiramisu? Deze fruitige, zomerse variant is een echte aanrader en perfect voor te bereiden voorafgaand aan een diner. Wedden dat je getrakteerd wordt op blije gezichten.


Dit recept komt uit Italiaans Easy
Giovanna Torrico

 

 

 

 

LEES OOK:

Details

  • Personen: 2

Ingrediënten

  • 125 g verse frambozen, gehalveerd
  • 50 g fijne suiker
  • 8 lange vingers, in vieren
  • 15 ml amarettolikeur
  • 150 g mascarpone
  • 1 ei, gescheiden, plus 1 eierdooier
  • 50 g pistachenoten
  • 2 zandkoekjes, verkruimeld

Bereiding

  • 1Houd vijf frambozen apart en prak de rest grof met twintig gram van de suiker. Verdeel de lange vingers over twee schaaltjes, schenk de amaretto erover en schep de geprakte frambozen erop. Zet dertig minuten in de koelkast. Klop met een elektrische mixer de eierdooiers los. Voeg vijftien gram suiker toe en mix tot het mengsel licht van kleur is. Roer de mascarpone erdoorheen. Neem een andere schaal en klop het eiwit stijf, samen met de laatste vijftien gram suiker, tot het in zachte pieken omhoog staat. Vouw het mascarponemengsel er voorzichtig door en schep het over de frambozen. Zet dertig minuten in de koelkast. Maak voor het opdienen af met koekkruimels, frambozen en pistachenoten.