Pioppi-proof recept: Tiziana’s gevulde aubergines

Giancarlo en Katie Caldesi zijn eigenaar van twee restaurants, een kookschool in Londen en auteur van tien kookboeken. Dit recept voor gevulde aubergines is van Giancarlo’s nicht Tiziana uit Buoncovento.

De aubergines zijn goed houdbaar in de koelkast, dus je kunt ze een dag van tevoren maken en vlak voor het serveren bakken. Bovendien is gerecht ook nog eens Pioppi-proof!

Dit recept komt uit:

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Personen: 6

Ingrediënten

  • 3-4 eetl. extra vergine olijfolie
  • 2 aubergines, in lange plakken van 1 cm dik
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 250 g ricotta, uitgelekt
  • een kleine handvol bieslook fijngehakt (optioneel)
  • een kleine handvol munt, fijngehakt
  • 10 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 eetl. zelfgemaakte tomatensaus of verse tomatenpassat

Bereiding

  • 1Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestrijk een braadslee met olijfolie en leg de plakken aubergine er naast elkaar in. Bestrijk de bovenkant van de plakken met een beetje olijfolie. Bestrooi met zout en peper en bak 20 tot 25 minuten in de oven, tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • 2Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Meng intussen voor de vulling de rest van de ingrediënten (behalve de tomatensaus) in een kom.
  • 3Breng op smaak met zout en peper en schep een eetlepel vulling op het smalle uiteinde van elke plak aubergine. Rol de plakken op en leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal.
  • 4Schep op elk rolletje wat tomatensaus en bak 20 minuten in de oven, tot de saus pruttelt en bruin wordt. Serveer warm met een groene salade.