Granita van watermeloen: zo maak je dit dorstlessende dessert

Watermeloen is extreem dorstlessend en een granita als deze is de overtreffende trap. Het is het gedroomde dessert voor écht warme dagen. Met een bevroren glaasje limoncello ernaast wordt het ineens goddelijk.

LEES OOK:

 

Details

  • Personen: 4

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 110 g suiker
  • 200 g vruchtvlees van watermeloen
  • 1 el citroensap
  • scheutje extra vergine olijfolie of limoncello
  • voor de garnering: munt- of basilicumblaadjes

Bereiding

  • 1Breng het water met de suiker aan de kook en laat het even doorkoken. Laat afkoelen tot het ijskoud is. Maal de watermeloen fijn in de keukenmachine en druk het vruchtvlees vervolgens door een zeef om de pitten te verwijderen. Meng het suikerwater, de watermeloen, de gesneden blaadjes en het citroensap en giet dit in een ijsbak. Zet de bak in de vriezer en kras dit ieder half uur door met een vork. Dit proces duurt ca. 3 à 4 uur. Serveer direct in gekoelde of bevroren glazen met een scheutje extra vergine olijfolie of limoncello en garneer met een munt- of basilicumblaadje.