italiaanse chocoladetaart

Chocoladetaart van Antica Trattoria Volano uit Ferrara

Dit is een lekkere, eenvoudig te bereiden Italiaanse chocoladetaart en toch maakt bijna niemand hem meer en hebben maar weinig restaurants hem op de kaart staan. Het eethuis van Maria Terese Cenacchi in Ferrara vormt hier gelukkig een uitzondering op.

Italiaanse chocoladetaart

Dit recept is afkomsting uit Osteria Recepten.

 

Details

  • Personen: 12

Ingrediënten

  • 9 eieren
  • 300 g poedersuiker
  • 30 g patentbloem
  • 30 g aardappelmeel
  • 300 g pure chocolade
  • 250 g roomboter

Bereiding

  • 1Klop de eidooiers los met de suiker, de bloem en het aardappelmeel. Laat de chocola en de boter au bain-marie smelten en giet bij het eidooiermengsel.
  • 2Klop de eiwitten stijf en voeg toe aan het mengsel. Meng alles zorgvuldig door elkaar. Giet de massa in een met bakpapier beklede vorm en bak ongeveer 40 minuten in een op 150 graden voorverwarmde oven.