Pizza in Rome

Pizzadeeg: met dit basisrecept maak je lekkere pizza

Wil je zelf een pizza maken? Dan is een goed gemaakt deeg essentieel. Hieronder vind je een basisrecept om zelf deeg voor pizza’s te maken.

Details

Ingrediënten

  • 500 g bloem (type 00), plus extra om uit te rollen
  • 25 g verse gist of 4 theelepels instant gist
  • 250 ml lauwwarm water
  • zout

Bereiding

  • 1Zeef de bloem met een snufje zout boven het werkvlak tot een hoopje en maak een kuiltje in het midden. Roer de verse gist met een vork door 250 ml lauwwarm water tot een glad mengsel en giet dit in het kuiltje. Bij gebruik van instant gist deze aan het water toevoegen en 10 minuten laten staan tot zich bubbeltjes aan de oppervlakte vormen. Giet het gistmengsel vervolgens in het kuiltje.
  • 2Werk de bloem er geleidelijk met de vingers door en kneed goed tot een soepel en elastisch deeg ontstaat. Vorm een bal van het deeg, leg in een kom, dek af met een theedoek en laat circa 3 uur op een warme plek rijzen tot ongeveer het dubbele volume.
  • 3Druk de deegbal met de hand plat en rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel van 1 cm dik.