tiramisu

Tiramisu, zo maak je dit klassieke Italiaanse dessert

Maar weinig mensen kunnen de verleiding van tiramisu weerstaan. Dat is ook niet zo gek als je weet dat tirami su ‘trek mij omhoog’ betekent, wat zoveel inhoudt als ‘beur mij op’ of ‘maak me blij’. En wij wil dat nou niet? In het weekend of tijdens de feestdagen maken we dit heerlijke dessert het liefst zelf. Bij voorkeur in een grote schaal waar iedereen rijkelijk uit kan scheppen.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Personen: 6

Ingrediënten

  • 120 ml espresso
  • 4 el rum
  • 3 el cognac
  • 20 lange vingers, bij voorkeur Italiaanse savoiardi
  • 420 gr mascarpone
  • 2 eieren, gesplitst
  • 100 gr cacao
  • 6 el poedersuiker

Bereiding

  • 1Doe de espresso, 2 eetlepels van de rum en de cognac in een kom en roer alles goed door elkaar.
  • 2Dompel de lange vingers stuk voor stuk in het koffiemengsel en leg de lange vingers in een grote, ondiepe schaal.
  • 3Klop de mascarpone, samen met de resterende rum, de eidooiers en het poedersuiker lobbig. Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de mascarpone.
  • 4Bedek de lange vingers met dit mengsel en bestrooi het geheel met cacao. Zet de tiramisu minimaal 10 uur in de koelkast.